Gyakori Kérdések

Mennyi ideig tart egy strang komplett cseréje?

Amennyiben a munkavégzésre elő van készítve a terület, azaz a nem gyári, hanem az egyedi wc hátlapok és a konyhai takarások le vannak szedve, akkor egy 10 emeletes ház esetében a csatorna vezeték a hideg-, meleg-, cirkulációs vízvezeték cseréje 3-5 munkanap.

Mi van a wc hátfalakkal, kinek kell leszednie?

Cégünk csak az eredeti, házgyári hátfalak le- és felszerelésével foglalkozik, ami benne van a munkadíjban. Minden ettől eltérő hátfal vagy eltakarás eltávolítása és helyreállítása a tulajdonos feladata. A munka megkezdése előtt egy bejárás történik, amikor az összes lakóhoz bemegyünk és felmérjük ezeket a hátfalakat. Így mindenki időben tudni fogja, hogy neki kell-e gondoskodni a leszerelésről vagy azt cégünk végzi el. Igény szerint az egyedi hátfalak le- és felszerelésével kapcsolatban is tudunk segíteni, javaslatot tenni.

Hányszor zárjuk el a vizet?

Kétfajta munkavégzésről beszélünk. Egyrészről az alapvezeték cseréről, másrészről strang- illetve a felszálló vezetékek cseréjéről.

Az alapvezeték esetén akkor zárjuk el a vizet, mikor a strang rákötést végezzük. Ilyenkor csak az adott strangon nincs víz, de a ház többi részén igen. Ez egy nap alatt akár több elzárást is jelent, de mindig külön strangokon és csak időszakosan jelenti az elzárást, nem egész napra értendő.

Amennyiben az épület központi vízbekötésén a központi vízóránál dolgozunk, akkor viszont az egész épületben nem lesz egy ideig víz.

A felszálló vezetékek cseréje esetén a vízelzárás a munka végzés egésze alatt történik, azon a napon az adott strangon egyáltalán nincs víz, de minden esetben délutáni órákra visszaadjuk a vizet a lakóknak!

Ezekről az elzárásokról a lakóközösség tájékoztatást kap a kihelyezett információs hirdetmények segítségével.

Ingyenes-e a felmérés?

A felmérést minden esetben ingyenesen végezzük, de nem tételes ajánlatot adunk csak egy összesítőt, ami tartalmazza a munkadíj összegét és az szükséges anyag díját. Abban az esetben, ha valaki szeretné a részletes (idom db szám, vezeték méterre, bilincsek db száma stb.), kidolgozott ajánlatot, azt térítés ellenében tudjuk birtokba bocsátani, amit a munka megrendelése esetén jóvá írunk a számla végösszegéből.

Mennyibe fog kerülni egy strang?

Erre a kérdésre sajnos nem lehet pontos választ adni, mivel minden kivitelezés eltér valamilyen formában. Ezért minden esetben pontos, helyszíni felmérést végzünk, hogy az ajánlatért felelősséget tudjunk vállalni, így tudunk pontos tájékoztatást adni a várható kivitelezési költségről. Úgy gondoljuk, hogy egy „hasraütés” ajánlat félrevezető főleg akkor, amikor nagyobb összegekről kell döntenie a közgyűlésnek. Egy ilyen, nem pontosan kidolgozott ajánlat elfogadása után kellemetlen helyzetek is adódhatnak például az ajánlatból kimaradt, de mindenképpen szükséget elemek többlet költsége miatt.

Miért jó a polipropilén?

A polipropilén (PP-R) műanyag vezeték a legalkalmasabb az általunk végzet munka elvégzésére a következők miatt: ár-érték arány, műszaki tartalom, kötés biztonság, garancia, élettartam.

Legfontosabb tulajdonságok:

  • Helyes felhasználás mellett minimum 50 év élettartam
  • Oldhatatlan, anyagában kapcsolt polifúz (100%) kötések
  • Egészségügyi ártalmatlanság, ivóvízzel szemben közömbös
  • Rozsdamentesség, lerakódás mentesség, hangszigeteltség
  • Alacsony tömeg, könnyű anyagmozgatás
  • Könnyű súly, gyors-, tiszta szerelés
  • Kis nyomásveszteség, idomok nem szűkítettek

Mennyi ideig van garancia?

2 év garancia és 48 év szavatosságot biztosítunk az általunk elvégzett munkákra.

Szakemberek dolgoznak vagy csak betanított munkások?

Olyan munkavezetőkkel végezzük a kivitelezéseket, akik végzett csőszerelők. Alattuk szak- és segédmunkások dolgoznak többéves szakmai tapasztalattal.